Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: wegblijven bij AkzoNobel en voorzichtig met DSM

Beursblik: wegblijven bij AkzoNobel en voorzichtig met DSM
22 jul 2014 om 09:16

Beleggers kunnen beter wegblijven van AkzoNobel en moeten ook voorzichtig zijn met DSM. Dit menen analisten van Kepler Cheuvreux dinsdag.

 

De consensus voor 2015 en 2016 voor AkzoNobel is volgens de analisten te optimistisch en zal flink neerwaarts bijgesteld gaan worden, ondanks de recente voorzichtigheid in de markt. Reden ook dat Kepler Cheuvreux een Reduceren advies op AkzoNobel heeft met een koersdoel van 46,00 euro.

 

Bij DSM is er volgens de analisten een gerede kans op een winstwaarschuwing voor 2014. Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs te gebeuren bij de komende halfjaarcijfers, maar kan ook later in het jaar worden afgegeven. Aanleiding voor een neerwaartse aanpassing van het bedrijfsresultaat (EBITDA) voor dit jaar zijn de brandschade in Zwitserland en een verdere uitholling van de marge bij de caprolactam activiteiten, aldus Kepler Cheuvreux.

 

De analisten verlaagden de winsttaxaties voor DSM voor 2014 en 2015 met respectievelijk 7 en 2 procent, maar zagen geen aanleiding de koopaanbeveling en het koersdoel van 60,00 euro aan te passen.

 

AkzoNobel won kort na opening 0,7 procent op 51,85 euro en DSM koerste 0,2 procent hoger op 52,50 euro. Het Damrak won een half procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.