Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak hoger uit startblokken na notulen Fed

Damrak hoger uit startblokken na notulen Fed
10 jul 2014 om 08:23

Het Damrak gaat donderdag licht hoger uit de startblokken nadat uit de notulen van de Federal Reserve bleek dat de Amerikaanse centrale bank in oktober stop met het doen van obligatie aankopen.

 

"De AEX opent tot één punt hoger op basis van positieve notulen van de Fed", aldus Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers, die daarbij opmerkte dat de markt weer "een kwartaal vooruit kan".

 

Uit de notulen bleek dat de De Fed in oktober door een laatste verlaging van de obligatie aankopen met 15 miljard dollar het opkoopprogramma wil beëindigen. Het afbouwtempo, dat momenteel op 10 miljard dollar per vergadering ligt, zo herhaalde de Fed, is evenwel niet in steen gebeiteld.

 

Tijdens de vergadering bogen de leden van de open marktcommissie zich tevens over verschillende exit strategieën. Een besluit werd vooralsnog evenwel niet genomen.

 

Vooruitblikkend kijkt de markt onder meer uit naar het rentebesluit door de Bank of England en meerdere Amerikaanse macro-economische cijfers, waaronder de wekelijkse steunaanvragen. Daarnaast opent het Amerikaanse Chevron de boeken.

 

“Het zijn enigszins interessante cijfers, maar ook niet meer dan dat”, zo stelde Smit.

 

Bedrijfsnieuws

Fugro boekte in de eerste helft van 2014 teleurstellende resultaten en kondigde daarbij ook nieuwe afschrijvingen aan. Voor de tweede jaarhelft voorziet Fugro een "sterke" verbetering van de resultaten bij alle divisies als gevolg van de sterke orderportefeuille en de maatregelen die de bodemonderzoeker neemt. Toch worden de doelstellingen voor de langere termijn in de komende maanden wel onder de loep genomen door Fugro. De waarschuwing van Fugro mag volgens analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers niet verrassen. Wel waren de afschrijvingen van 300 tot 350 miljoen euro "stevig", aldus de analist.

 

Arseus zette de divisie Corilus in de etalage, zo meldde de Belgische krant DeTijd op basis van meerdere bronnen. Analisten hielden hier al rekening mee vanwege de focus die Arseus wil hebben op sterdivisie Fagron en CEO Ger van Jeveren zei op 8 april reeds tegenover ABM Financial News dat Corilus "op enig termijn ook verkocht gaat worden".

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones Index sloot woensdag een half procent hoger op 16.985,61 punten, net als de breder samengestelde S&P 500, dat eindigde op 1.972,83 punten. Techbeurs Nasdaq vlagde af op 4.419,03 punten, een winst van 0,6 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.