Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Holland Colours boekt hogere winst bij gelijke omzet

Holland Colours boekt hogere winst bij gelijke omzet
27 mei 2014 om 14:49

Holland Colours heeft in het boekjaar 2013/2014 bij een nagenoeg stabiele omzet de een hogere nettowinst geboekt. Dit maakte de Apeldoornse verffabrikant dinsdag tijdens de handelsuren bekend.

 

Op een omzet van 66,0 miljoen euro boekte Holland Colours een nettowinst van 3,5 miljoen euro. Vorig jaar in dezelfde periode boekte Holland Colours nog een omzet van 65,9 miljoen euro en een nettowinst van 2,9 miljoen euro.

 

Holland Colours zei bij de resultaten over het derde kwrataal voor dit boekjaar nog te mikken op een zelfde omzet en winst vergeleken met vorig jaar.

 

Het bedrijf sprak evenwel van "aanhoudend uitdagende economische omstandigheden" en wees onder meer op de zwakte van de Amerikaanse dollar, wat een negatief effect had van ongeveer 1,6 miljoen euro op de resultaten.

 

De omzet steeg in Europa met 3 procent, terwijl de omzet in de Amerika’s "nagenoeg op hetzelfde niveau" uit kwam. In Azië liep de omzet, zonder valuta-effecten, met 4 procent terug.

 

De brutomarge verbeterde in het afgelopen boekjaar van 45,7 naar 47,2 procent, als gevolg van voornamelijk "verschuivingen binnen de productmix".

 

Voor het boekjaar 2013/2014 stelt Holland Colours een dividend voor van 2,12 euro per aandeel. Een jaar eerder lag het dividend nog op 1,75 euro per aandeel.

 

Outlook

Voor het boekjaar 2014/2015 voorziet Holland Colours opnieuw een "onzeker" economisch klimaat, waarbij in de Europese huizenmarkt voor het bedrijf "nog geen sprake" is van een structureel herstel.

 

Voor de Amerika’s mikt de verffabrikant op een voortzetting van het geleidelijk ingezette herstel, terwijl de economische omstandigheden in Azië "positiever" lijken, ondanks gemengde signalen uit China.

 

Over het nieuwe boekjaar deed Holland Colours vanwege de conjunctuurgevoeligheid en de aanhoudende economische onzekerheid geen concrete uitspraken.

 

Op een nipt hoger Damrak noteerde Holland Colours dinsdag 7,5 procent hoger op 34,95 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.