Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Brazilie start vervolgonderzoek Petrobras`

`Brazilie start vervolgonderzoek Petrobras`
8 apr 2014 om 11:13

De Braziliaanse toezichthouder CGU is een vervolgonderzoek gestart bij Petrobras. Dit schreef Upstream Online op basis van een melding afgelopen week in de Diario Official, waarin de officiële berichtgeving van Brazilië wordt gepubliceerd.

 

Het onderzoek volgt nadat de onderzoeken van zowel Petrobras als SBM Offshore uitwezen dat er geen smeergeld is betaald door het Nederlandse bedrijf aan het Braziliaanse staatsbedrijf.

 

Jorge Hage, hoofd van het CGU, zei tegenover persbureau Reuters dat het onderzoek door Petrobras goed was uitgevoerd en als "bruikbaar" startpunt kan worden gebruikt voor het onderzoek.

 

Daaraan voegde Hage in het interview toe dat Petrobras juridische beperkingen ondervond in het onderzoek.

 

Het onderzoek neemt dertig dagen in beslag en de uitslag kan op veel politieke aandacht rekenen. Niet alleen heeft de Braziliaanse Staat een groot belang in Petrobras, ook is de huidige president Dilma Rousseff in de periode 2003 tot 2010 nauw betrokken geweest bij het oliebedrijf.

 

In oktober vinden er nieuwe verkiezingen plaats in Brazilië.

 

Uit het interne onderzoek van SBM Offshore bleek overigens wel dat er in twee Afrikaanse landen "enig bewijs" werd gevonden dat er direct dan wel indirect betalingen zijn gedaan aan overheidsfunctionarissen.

 

SBM Offshore noteert dinsdag op een licht rood Damrak 0,3 procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.