Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Resultaatdaling KPN sterker dan voorzien

Update: Resultaatdaling KPN sterker dan voorzien
25 apr 2014 om 08:01

KPN heeft in het eerste kwartaal van 2014 de resultaten sterker dan voorzien onder druk zien staan. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de cijfers die het telecombedrijf afgaf.

 

"In het eerste kwartaal werden onze financiële resultaten beïnvloed door de sterke concurrentie in onze mobiele markten, welke opnieuw leidde tot een daling van de omzet, en door druk op de totale omvang van de zakelijke markt", aldus CEO Eelco Blok.

 

De omzet van KPN daalde in het eerste kwartaal sterker dan voorzien met ruim 8 procent tot 1.996 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op een daling tot 2.013 miljoen euro.

 

Het bedrijfsresultaat nam daarbij af van 800 miljoen euro naar 624 miljoen euro, terwijl analisten rekenden op een daling tot 634 miljoen euro. De operationele winst van KPN halveerde tot 179 miljoen euro.

 

Onder de streep restte een nipte nettowinst van 3 miljoen euro, tegenover 152 miljoen euro een jaar eerder.

 

KPN liet evenwel opnieuw weten op schema te liggen om tegen het einde van 2014 een stabilisering van de resultaten te zien. Het telecombedrijf paste de outlook dan ook niet aan.

 

KPN herhaalde vertrouwen te blijven houden in goedkeuring vanuit Brussel voor de verkoop van E-Plus.

 

"We hebben er vertrouwen in dat we in juni goedkeuring verkrijgen van de toezichthouder en dat de verkoop kort daarna kan worden afgerond", aldus Blok.

 

KPN gaf daarbij aan de uitkering van dividend te hervatten met 0,07 euro per aandeel over 2014, mits de verkoop succesvol is afgerond.

 

Update: om extra informatie toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.