Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzetdruk voor Ballast Nedam

Omzetdruk voor Ballast Nedam
25 apr 2014 om 08:21

Ballast Nedam heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een lagere omzet geboekt, met name door de afbouw van de regionale activiteiten bij Infrastructuur. Dit meldde de bouwer vrijdag voorbeurs.

 

"De markten bleven in het eerste kwartaal onverminderd uitdagend, ondanks de eerste signalen van een op termijn opverende bouw. De concurrentie bleef dan ook groot en de prijzen verbeterden daardoor niet", aldus de bouwer in een toelichting op het eerste kwartaal.

 

De behaalde resultaten waren wel wat beter dan die van vorig jaar, bij met name de specialistische en toeleverende bedrijven.

 

De orderportefeuille daalde daarbij in het eerste kwartaal tot 1.395 miljoen euro, tegenover 1.460 miljoen euro ultimo 2013. Deze daling betrof met name Infrastructuur "door de voortgang van de grote projecten zonder dat er grote projecten werden gewonnen", aldus Ballast Nedam, dat er op wees dat de in 2013 ingezette "forse" reorganisatie van een aantal specialistische bedrijven zich voorzichtig in de cijfers begint te vertalen.

 

Verder nam het risicoprofiel van Ballast Nedam toe doordat de lopende besprekingen over de contractwijzigingen voor het project A15 Maasvlakte- Vaanplein nog niet tot overeenstemming hebben geleid.

 

De schuld, inclusief de non-recourse leningen, nam in het eerste kwartaal met 90 miljoen euro af tot 173 miljoen euro. Daarbij versterkte Ballast Nedam de vermogenspositie door een claimemissie van 30 miljoen euro en kwam de bouwer tot een bancaire herfinanciering.

 

Een concrete outlook gaf Ballast Nedam niet af. Wel noemde de bouwer 2014 een "overgangsjaar".

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.