Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit licht hoger na gemengde bedrijfscijfers

Wall Street sluit licht hoger na gemengde bedrijfscijfers
24 apr 2014 om 22:08

Wall Street is donderdag licht hoger gesloten na overwegend meevallende bedrijfscijfers.

De Dow Jones Index sloot onveranderd op 16.501,98 punten terwijl de breder samengestelde S&P500 Index 0,2 procent steeg op 1.878,63 punten. Techbeurs Nasdag boekte met 0,5 procent op 4.148,34 punten de grootste dagwinst, met name dankzij de stijging van indexzwaargewicht Apple.

Woensdag nabeurs gaven techgiganten Apple en Facebook inzicht in de prestaties van het afgelopen kwartaal. Apple rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 10,2 miljard dollar, tegenover 9,5 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Dit was te danken aan met name een aantrekkende vraag naar iPhones. Het bedrijf kondigde onder meer aan het bestaande aandelen inkoopprogramma te verhogen met 30 miljard dollar en een aandelensplitsing door te voeren. Het aandeel sloot 8,2 procent hoger en stuwde daarmee de Nasdaq index.

 
Facebook rapporteerde een verdrievoudiging van de nettowinst over het eerste kwartaal. De nettowinst kwam het afgelopen kwartaal uit op 642 miljoen dollar, tegenover 219 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Facebook sloot echter 0,8 procent lager.

De cijfers van de producent van zwaar materieel Caterpillar werden positief ontvangen. Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal bij een gelijkblijvende omzet meer winst en verhoogde dan ook de winstverwachting voor heel het boekjaar. Het aandeel sloot 1,8 procent hoger.

Autoproducent General Motors zag de resultaten onder druk staan door tegenzittende wisselkoersen en een grootscheeps terugroepactie. Het aandeel moest 0,6 procent prijsgeven.

Eli Lilly koerste lager na een winsthalvering en een verlaging van de winstoutlook voor heel 2014. Het aandeel sloot 1,5 procent lager. UPS (-0,6%) en 3M (-1,0%) leverden eveneens in. De pakketbezorger zag zich door slecht weer aan begin van het jaar genoodzaakt om voorzichtiger te worden over de winstverwachtingen. 3M boekte evenwel meer winst en herhaalde de outlook, maar moest toch inleveren op de beurs.

Op macro-economisch vlak was er sprake van een gemengd beeld. De eerste steunaanvragen namen afgelopen week met 24.000 toe tot 329.000. De orders voor duurzame goederen stegen met 2,6 procent, na een stijging van 2,1 procent in de voorgaande maand.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.