Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent hoger na bedrijfscijfers

Wall Street opent hoger na bedrijfscijfers
24 apr 2014 om 15:10

Wall Street gaat naar verwachting een hogere opening tegemoet na een brij aan overwegend meevallende bedrijfscijfers.

 

Waar de futures voor de Dow en de S&P 500 op een licht hogere opening wijzen, noteren de futures voor techbeurs Nasdaq maar liefst anderhalf procent hoger.

 

“De bedrijfscijfers waren weer beduidend beter”, zo verklaarde Laurens Maartens van NBWM de positief gestemde markt.

 

"De cijfers van Apple en Facebook zijn goed voor het totale sentiment", voegde Cees Smit van Todays Beheer en Brokers daaraan toe.

 

Woensdag nabeurs gaven Apple en Facebook al inzicht in de prestaties van het afgelopen kwartaal. De techgigant boekte zowel een hogere omzet als nettowinst, dankzij goede verkopen van de iPhone. Facebook winst eveneens meer winst te behalen en het aantal dagelijkse bezoekers flink op te voeren. Apple noteerde in de handel voorbeurs maar liefst 9 procent hoger, waar Facebook vijf procent hoger koerste.

 

Voorbeurs kwam onder meer Caterpillar met cijfers. De producent van zwaar materieel boekte in het eerste kwartaal bij een gelijkblijvende omzet meer winst en verhoogde dan ook de winstverwachting voor heel het boekjaar. Het aandeel wordt in de elektronische handel voorbeurs bijna 4 procent hoger verhandeld.

 

Ook Time Warner Cable profiteerde van de bekendmaking van de resultaten. Het aandeel steeg bijna twee procent in de handel voorbeurs.

 

Verder zag General Motors de resultaten onder druk staan door tegenzittende wisselkoersen en een grootscheeps terugroepactie. Desondanks zetten beleggers het aandeel in de elektronische handel voorbeurs 3,4 procent hoger.

 

Daarentegen werd Eli Lilly afgestraft voor een winsthalvering en een verlaging van de winstoutlook voor heel 2014. Het aandeel opent naar verwachting een procent lager. UPS en 3M leveren bij opening zelfs zo’n anderhalf procent na het openen van de boeken. De pakketbezorger zag zich door slecht weer aan begin van het jaar genoodzaakt om voorzichtiger te worden over de winstverwachtingen. 3M boekte evenwel meer winst en herhaalde de outlook, maar moet toch inleveren op de beurs.

 

Op macro-economisch vlak was er sprake van een gemengd beeld. De eerste steunaanvragen namen afgelopen week met 24.000 toe tot 329.000. De orders voor duurzame goederen stegen met 2,6 procent, na een stijging van 2,1 procent in de voorgaande maand.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.