Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street maakt pas op de plaats

Wall Street maakt pas op de plaats
23 apr 2014 om 22:01

Wall Street is woensdag lager gesloten na een reeks bedrijfscijfers en maakt daarmee een einde aan de opmars van de afgelopen dagen.

 

De Dow Jones Index sloot 0,1 procent lager op 16.501,65 punnten, waar de S&P 500 0,2 procent inleverde op 1.875,39 punten. De Nasdaq kleurde 0,8 procent rood en vlagde af op 4.126,97 punten.

 

De kwartaalcijfers werden overwegend goed ontvangen, met als uitblinker Manpower. De uitzender boekte een licht hogere omzet en zag de winst verdrievoudigen. Het aandeel sloot ruim 7 procent hoger.

 

Ook de cijfers van Dow Chemical en Boeing werden goed ontvangen. Het chemiebedrijf won ruimschoots 1 procent en ook de vliegtuigbouwer steeg 2,5 procent op dagbasis.

 

Daarentegen werd de groeivertraging van Procter & Gamble minder goed ontvangen. Beleggers zetten het aandeel uiteindelijk een paar tiende van een procent lager.

 

Nabeurs komen nog een tweetal grote technologiebedrijven met cijfers. Zo opent zowel Apple als Facebook de boeken over het afgelopen kwartaal. Respectievelijk verloren de techfondsen ruim één en ruim twee procent voorafgaand aan de cijfers.

 

Op macro-economisch vlak bleek dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in april in vrijwel hetzelfde tempo groeide als in de maand maart. Een meer tegenvallend cijfer was de 14,5 procent daling van de verkopen van nieuwe eengezinswoningen in maart.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.