Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lagere omzet Docdata door lagere activiteiten met Zalando

Lagere omzet Docdata door lagere activiteiten met Zalando
23 apr 2014 om 08:27

Docdata heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een lagere omzet en resultaten geboekt, dankzij de afbouw van de dienstverlening aan Zalando en het niet afleveren van systemen door IAI. Dit meldde Docdata woensdag voorbeurs in een tussentijds rapport.

 

"2014 zal een jaar worden waarin voor Docdata voor het eerst sinds lange tijd de omzet en resultaten zullen dalen voornamelijk als gevolg van substantieel lagere activiteiten voor onze grootste klant in Duitsland", aldus CEO Michiel Alting von Geusau.

 

De omzet daalde in de eerste drie maanden van dit jaar volgens het bedrijf "zoals verwacht flink" ten opzichte van het eerste kwartaal in 2013.

 

Evenwel sloot Docdata het eerste kwartaal winstgevend af.

 

Docdata zag het aantal transacties in het afgelopen kwartaal op jaarbasis teruglopen van 13,2 miljoen naar 11,4 miljoen, hoofdzakelijk als gevolg van lagere transactievolumes bij Zalando. IAI zag de omzetwaarde van de orderportefeuille op kwartaalbasis stijgen van 10,5 tot 17,6 miljoen euro, als gevolg van nieuwe grote orders en het uitblijven van de levering van systemen.

 

Voor 2014 liet het bedrijf weten dat door de afbouw van de dienstverlening aan Zalando de resultaten "lager" uitkomen over 2014 ten opzichte van het voorgaande jaar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.