Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Rustige handel op Damrak

Beursupdate: Rustige handel op Damrak
23 apr 2014 om 11:02

De Amsterdamse beurs maakt woensdag een pas op de plaats in rustige handel. De AEX noteerde tegen de klok van elf uur 0,2 procent lager op 397,59 punten. Ook de omringende beurzen maakten kleine verliezen.

 

"Erg rustig [op de beurs] …ook op de obligatiemarkten", aldus vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management.

 

Vermeulen wees evenwel op de teleurstellende kwartaalrapportage van Vopak. "De zoveelste in de rij met slechte cijfers". Volgens de vermogensbeheerder geeft de huidige score over het cijferseizoen "geen hoop voor de toekomst".

 

Naast de stroom aan bedrijfscijfers kreeg de markt ook inzicht in de voorlopige inkoopmanagersindexen. Economen van Rabobank waren vooral te spreken over de ontwikkelingen in Duitsland, waar de samengestelde inkoopmanagersindex steeg van 54,3 naar 56,3, ruim boven de verwachting van 54,0.

 

Minder te spreken waren de economen over de ontwikkelingen in Frankrijk en China. De Franse inkoopmanagersindex viel tegen, maar wees nog wel op groei, terwijl de Chinese industrie opnieuw krimp liet zien.

 

Vermeulen verwacht voor de rest van de dag weinig vuurwerk, daarop is het wachten tot nabeurs op Wall Street, als techgiganten als Apple en Facebook met de cijfers komen.

 

Bedrijfsnieuws

In de AEX was Corio met een verlies van 5,0 procent de grootste daler. De koersval was evenwel te danken aan het ex-dividend van het vastgoedfonds. SBM Offshore leverde 2,3 procent in na een negatief analistenrapport door UBS, aldus Vermeulen.

 

Philips kreeg vandaag verschillende negatieve analistenrapporten om de oren na een tegenvallende kwartaalrapportage dinsdag. Het fonds leverde 1,1 procent in.

 

Randstad en Unibail-Rodamco waren de grootste stijgers met elk 1,1  procent. De uitzender profiteerde ondanks een koersdoelverlaging door Deutsche Bank, terwijl het vastgoedfonds over het eerste kwartaal weinig verrassende cijfers publiceerde.

 

In de AMX (-0,6%) waren de uitschieters groter. Vopak leverde met 6,9 procent het meeste in. Het opslagbedrijf was uit de gratie door de bij de trading update afgegeven verwachtingen. ING sprak zelfs van een "lelijke" aanpassing van de outlook. SNS Securities besloot de koopaanbeveling op Vopak onder herziening te nemen.

 

Vastned koerste, in het kielzog van Unibail-Rodamco, 2,4 procent hoger en was daarmee de grootste stijger, gevolgd door USG People. De uitzender dikte 2,2 procent in beurswaarde aan.

 

Onder de kleinere fondsen viel het koersverlies van 3,8 procent voor Docdata op. De cijfers van het fonds waren volgens SNS Securities weinig verrassend en het wachten is op de positieve effecten uit de nieuw gesloten contracten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.