Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX opent met klein verlies

AEX opent met klein verlies
23 apr 2014 om 08:33

De Amsterdamse beurs gaat een licht lagere opening tegemoet in afwachting van met name de kwartaalcijfers van Amerikaanse technologiebedrijven. Futures op de AEX noteren een half uur voor opening 0,2 procent lager.

 

Beleggingsadviseur Maurice Mureau van Merit Capital sprak van een "afwachtende" houding voorbeurs.

 

Mureau verwacht dat de markt vooral uitkijkt naar de cijfers van de Amerikaanse techgiganten nabeurs. Deze sector stond de laatste tijd flink onder druk en beleggers willen vanavond zien in hoeverre de angst gegrond was.

 

Vanwege alle neerwaartse bijstellingen in aanloop naar de cijfers sluit Mureau een positieve verrassing dan ook niet uit.

 

"Het sentiment [van de markt] is niet negatief", aldus de beleggingsadviseur.

 

Voorbeurs bleek dat de krimp van de Chinese industrie stabiliseerde. De inkoopmanagersindex steeg in een voorlopige raming nipt tot 48,3. Later vandaag volgen voorlopige ramingen voor de samengestelde inkoopmanagersindex voor diverse Europese landen en Amerika.

 

Uit Amerika komen verder ook een flink aantal bedrijven met kwartaalcijfers, waaronder Procter & Gamble. Nabeurs is het woord aan techbedrijven als Apple, Facebook en Texas Instruments.

 

Bedrijfsnieuws

Reed Elsevier presteerde in het eerste kwartaal van 2014 nagenoeg in lijn met 2013 en handhaafde de outlook voor het gehele jaar.

 

Unibail-Rodamco zag de groeitrend van vorig jaar ook in het begin van dit jaar doortrekken en herhaalde daarbij de verwachtingen voor het gehele boekjaar. Dit bleek uit de trading update die het vastgoedfonds dinsdag nabeurs afgaf.

 

Voorbeurs liet Vopak verder een somber geluid horen voor 2014. Het opslagbedrijf zag in het eerste kwartaal de resultaten onder druk staan en mikt voor heel het jaar op een 5 tot 10 procent lager bedrijfsresultaat dan in 2013.

 

Docdata zag de omzet in het eerste kwartaal dalen als gevolg van de afbouw van het contract met Zalando en het niet afleveren van systemen door IAI. Docdata verwacht voor dit jaar een lagere omzet en bedrijfsresultaat dan in 2013.

 

Verder verlaagde Theodoor Gilissen Bankiers het koersdoel voor Philips van 30,00 naar 27,50 euro na de "tegenvallende" start van 2014. Wel bleef het Aanbevolen advies van kracht.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones Index dikte dinsdag 0,4 procent aan op 16.514,37 punten en de breder samengestelde S&P500 Index won eveneens 0,4 procent op 1.879,55 punten. Techbeurs Nasdag boekte met een procent op 4.161,46 punten de grootste dagwinst.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.