Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Weekwinst Damrak ondanks slechte start cijferseizoen

Weekwinst Damrak ondanks slechte start cijferseizoen
19 apr 2014 om 16:23

De Amsterdamse beurzen hebben een verkorte handelsweek met een kleine plus besloten, ondanks aanhoudende onrust over de situatie in Oekraïne en een teleurstellende start van het Nederlandse cijferseizoen.

 

De AEX schreef op weekbasis van maandag tot en met donderdag 0,3 procent bij op 396,76 punten en bleef daarmee dicht bij huis. Vrijdag bleven de beurzen gesloten in verband met Goede Vrijdag.

 

De onrust in Oekraïne kreeg aan het begin van de week de nadrukkelijke aandacht van financiële markten, nadat het land een offensief begon om pro-Russische militanten uit regeringsgebouwen in het oosten van het land te verdrijven.

 

Handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO gaf aan dat beleggers posities afbouwden in aanloop naar het lange Paasweekend met gesloten beurzen. De aandacht van de beurzen leek naarmate de week vorderde evenwel meer uit te gaan naar de kwartaalcijfers van bedrijven.

 

Beleggers vroegen zich volgens de handelaar van ABN AMRO verder af of de tegenvallende cijfers van ASML en AkzoNobel afgelopen week een voorbode zijn voor het cijferseizoen.

 

ASML opende afgelopen woensdag het cijferbal als eerste AEX-genoteerd fonds teleurstellend door de verwachtingen voor de komende kwartalen neerwaarts bij te stellen. Net als ASML ging ook AkzoNobel op de beurs fors onderuit, nadat het chemieconcern liet weten in het eerste kwartaal last te hebben gehad van valutaire tegenwind.

 

Ook komende week openen legio grote Nederlandse bedrijven de boeken, met onder andere de kwartaalresultaten van Philips, Heineken en Unilever. De aandacht zal opnieuw uitgaan naar de invloed van de negatieve wisselkoerseffecten, waarover Corné van Zeijl van het SNS Nederlands Aandelenfonds eerder zei dat het over het afgelopen kwartaal "serieuze" impact had op de resultaten.

 

Verder praten onder meer ASML, Vopak en Heineken aandeelhouders bij gedurende de jaarvergadering en noteren de hoofdfondsen Ahold, Corio en Wolters Kluwer ex-dividend.

 

Maandag blijven de Aziatische en Europese beurzen gesloten in verband met Tweede Paasdag. Wall Street zal echter wel de deuren openen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.