Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Reorganisatie Heijmans loopt op zijn einde

Update: Reorganisatie Heijmans loopt op zijn einde
17 apr 2014 om 10:50

Heijmans is aan het einde van zijn reorganisatieprogramma gekomen. Dit zei president commissaris Andre Olijslager woensdag tijdens de jaarvergadering van de geplaagde bouwer.

 

"We zijn uit gereorganiseerd", aldus Olijslager.

 

Verder liet Heijmans een positief geluid horen over het herstel op de woningmarkt. Het aantal verkochte woningen laat volgens het bouwbedrijf weer een positieve trend zien.

 

Over de utiliteitsbouw zei Heijmans dat deze zich stabiel ontwikkelde, maar over de wegenbouw was de bouwer het meest negatief. Vooral de kleinere projecten worden door de provincies wegbezuinigd, aldus Heijmans.

 

De orderportefeuille staat met 1,6 miljard euro dan ook op het laagste punt in de bedrijfsgeschiedenis. Hoewel het de Heijmans lukte om in de eerste maanden van dit jaar een aantal nieuwe grote projecten aan te nemen.

 

Daarbij merkte de bouwer op geen projecten onder kostprijs te hebben aangenomen en een verschuiving te zien van grote projecten naar service en onderhoud, dat hogere marges en terugkerende omzet oplevert.

 

Over de balans zei Heijmans dat deze na een emissie vorig jaar van 10 procent van het uitstaande aandelenkapitaal voldoende op peil is, maar ook dat het beter kan. De bouwer boekte afgelopen jaar overigens weinig af op de grondposities van de onderneming. Dit zou een signaal kunnen zijn dat de prijsdaling wat tot stilstand is gekomen.

 

De jaarvergadering keurde tijdens de aandeelhoudersvergadering onder meer het dividend van 0,15 euro per aandeel goed.

 

Ook werden de commissarissen Pamela BoumeesterAndré Olijslager en Rob van Gelder herbenoemd, evenals bestuurder Bert van der Els.

 

Verder keurden de aandeelhouders een statutenwijziging goed voor inkoop van maximaal 40 procent van de financieringspreferente aandelen B.

 

Heijmans noteert donderdag op een licht rood Damrak een procent lager.

 

Update: om extra informatie toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

ABM Financial News heeft dit artikel in samenwerking met beleggersvereniging VEB samengesteld. De VEB behartigt de belangen van 48.000 beleggers en is om die reden jaarlijks bij meer dan 150 aandeelhoudersvergaderingen aanwezig.

In sommige gevallen onderneemt de VEB (juridische) acties om de belangen van de betrokken beleggers te behartigen. Bekend zijn de procedures tegen SNS Reaal, Fortis, Imtech, Shell, World Online en Ahold.

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.