Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street zet opmars voort

Wall Street zet opmars voort
16 apr 2014 om 15:06

Wall Street lijkt woensdag de deze week reeds ingezette opmars voort te zetten. De futures wijzen op een hogere opening van een half procent.

 

“De markt wordt gedreven door meevallende bedrijfscijfers van afgelopen week”, aldus handelaar Laurens Maartens van NBWM.

 

Voorbeurs liet Bank of America weten over het eerste kwartaal van dit jaar een verlies te hebben geleden als gevolg van een kostbare schikking voor de hypotheekactiviteiten van de bank. Het aandeel van de financial noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,9 procent lager.

 

Daarentegen noteerde het aandeel Intel Corporation juist op een bescheiden winst van 0,3 procent. De chipfabrikant boekte in het eerste kwartaal van 2014 een nipt lagere winst dan verwacht, ondanks een licht hogere omzet. CEO Brian Krzanich zag in het eerste kwartaal onder meer "tekenen van herstel" in de PC-markt, de naar omzet gemeten belangrijkste divisie van het bedrijf.

 

Yahoo werd voorbeurs zelfs bijna 8 procent hoger verhandeld. Dinsdag nabeurs meldde het internetbedrijf een hogere omzet, en daarmee een trendbreuk met de afgelopen cijferrapportages. De winst nam wel flink af, maar CEO Marissa Mayer sprak desalniettemin van een "vroeg en belangrijk teken van groei in de kernactiviteiten".

 

De “licht tegenvallende” macrocijfers laat de markt volgens Maartens links liggen. Voorbeurs bleek het aantal in aanbouw genomen woningen in maart gestegen met 2,8 procent tot een geannualiseerde 946.000 stuks. Op jaarbasis was er evenwel sprake van een afname van 5,9 procent.

 

Het belangrijkste agendapunt is volgens de handelaar de kwartaalrapportage van Google nabeurs. Daarnaast opent ook IBM de boeken.

 

Ook staat het Beige Book van de Federal Reserve nog geagendeerd en kort voor opening van de handel krijgen beleggers nog inzicht in de industriële productie.

 

Slotstanden

De S&P 500 noteerde dinsdag 0,7 procent hoger op 1.842,98 punten. De Dow Jones Index steeg 0,6 procent naar 16.262,56 punten en de Nasdaq dikte 0,3 procent aan en steeg daarmee naar 4.034,16 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.