Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street hoger op bemoedigende woorden Yellen

Wall Street hoger op bemoedigende woorden Yellen
16 apr 2014 om 22:21

Wall Street is woensdag voor de derde dag op rij hoger gesloten na overwegend meevallende bedrijfscijfers en bemoedigende woorden van Fed-president Janet Yellen.

 

De Dow Jones Index sloot 1,0 procent hoger op 16.424,85 punten, waar de breder samengestelde S&P 500 1,1 procent won op 1.862,31 punten. De Nasdaq vlagde af op 4.086,23 punten, een winst van 1,3 procent.

 

Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve, liet weten de economie te blijven stimuleren. Hierbij liet Yellen weten dat de werkloosheid en inflatie belangrijke factoren zijn voor het bepalen van het rentebeleid.

 

Verder bleek uit het Beige Book dat de groei van de Amerikaanse economie in de afgelopen weken is doorgezet. In slechts twee van de 12 regio’s was er volgens de Fed sprake van een afname van de economische groei.

 

Voorbeurs liet Bank of America weten over het eerste kwartaal van dit jaar een verlies te hebben geleden als gevolg van een kostbare schikking voor de hypotheekactiviteiten van de bank. Het aandeel van de financial sloot 1,6 procent lager.

 

Daarentegen noteerde het aandeel Intel Corporation juist op een winst van 0,6 procent. De chipfabrikant boekte in het eerste kwartaal van 2014 een nipt lagere winst dan verwacht, ondanks een licht hogere omzet. CEO Brian Krzanich zag in het eerste kwartaal onder meer "tekenen van herstel" in de PC-markt, de naar omzet gemeten belangrijkste divisie van het bedrijf.

 

De echte uitblinker was Yahoo dat ruim zes procent hoger werd verhandeld. Dinsdag nabeurs meldde het internetbedrijf een hogere omzet, en daarmee een trendbreuk met de afgelopen cijferrapportages. De winst nam wel flink af, maar CEO Marissa Mayer sprak desalniettemin van een "vroeg en belangrijk teken van groei in de kernactiviteiten".

 

Woensdag nabeurs waren de ogen voornamelijk gericht op Google, dat de boeken opende. De nettowinst steeg in het eerste kwartaal tot 3,45 miljard dollar, tegenover een nettowinst van 3,35 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Beleggers waren evenwel teleurgesteld in de winsstijging en zetten het aandeel ruim drie procent lager in de elektronische handel nabeurs.

 

Ook IBM raporteerde nabeurs de cijfers over de eerste drie maanden van 2014. De nettowinstdaling naar 2,38 miljard dollar van 3,03 miljard dollar was een tegenvaller voor de markt. Het aandeel kleurde dan ook bijna vier procent rood in de nabeurse handel.

 

Handelaar Laurens Maartens van NBWM meende dat de markt de macrocijfers links liet liggen. 

 

Zo bleek dat het aantal in aanbouw genomen woningen in maart was gestegen, maar op jaarbasis was er evenwel sprake van een afname. Hier stond een toename van de industriële productie tegenover.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.