Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: geen bod America Movil op KPN

Beursblik: geen bod America Movil op KPN
16 apr 2014 om 09:40

América Móvil zal vermoedelijk op korte termijn geen bod uitbrengen op heel KPN, hoewel het de Mexicanen volgens de regels weer toegestaan is dit te doen. Dit verwacht analist Martijn den Drijver van SNS Securities.

 

De analist wijst daarvoor op de kansen die Austria Telekom aan América Móvil biedt in Europa. "Een andere optie in Europa", aldus Den Drijver.

 

Daarnaast kampt América Móvil in eigen land met de nodige problemen, die de winstgevendheid drukken. Aangezien de Mexicanen de eigen kredietwaardigheid op peil willen houden, lijkt een bod op KPN volgens Den Drijver "niet waarschijnlijk".

 

SNS Securities heeft een koopaanbeveling op KPN, uitgaande van een succesvolle verkoop van E-Plus door het tegemoet komen aan de eisen van Brussel op het vlak van vermoedelijk het afgeven van spectrums.

 

De verkoop van de Duitse activiteiten geeft KPN volgens de analist de ruimte om te blijven investeren in de overgebleven activiteiten. Daarbij loopt KPN voorop met de uitrol van 4G, wat een betere marge zal opleveren en een lager verloop van klanten.

 

SNS Securities hanteert een koersdoel van 3,45 euro voor KPN. Op een groen Damrak noteert het telecomfonds woensdag 1,2 procent hoger op 2,39 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.