Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Volatiel Wall Street sluit op winst

Volatiel Wall Street sluit op winst
15 apr 2014 om 22:09

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag na een volatiele handelssessie als gevolg van onrust in Oekraïne licht hoger gesloten.

 

De S&P 500 noteerde 0,7 procent hoger op 1.842,98 punten. De Dow Jones Index steeg 0,6 procent naar 16.262,56 punten en de Nasdaq dikte 0,3 procent aan en steeg daarmee naar 4.034,16 punten.

 

Eerder op de dag tekenden de beurzen forse verliezen op als gevolg van toenemende onrust in Oekraïne.

 

Volgens persbureau Bloomberg begon het land vandaag een offensief om pro-Russische militanten uit regeringsgebouwen in het oosten van het land te verwijderen, waarbij mogelijk ook slachtoffers vielen.

 

De situatie kan de spanningen met Rusland opnieuw doen oplaaien, waarbij het land na de annexatie van de Krim vorige maand nog circa 40.000 troepen heeft gestationeerd in de grensregio.

 

President Barack Obama sprak volgens Bloomberg maandag in een telefonisch gesprek met de Russische president Vladimir Poetin zijn "ernstige bezorgheid" uit over de steun van Rusland aan de pro-Russische militanten. Obama drong er daarbij op aan om de macht van Poetin te gebruiken om de terugtrekking van de militanten te bewerkstelligen.

 

Naast de onrust in Oekraïne konden beleggers zich ook richten op verschillende macro economische cijfers, welke een wisselend beeld toonden.

 

Voorbeurs bleek dat de inflatie in maart steeg naar 1,5 procent, terwijl dit in februari nog 1,1 procent was. De Empire State Index daalde deze maand echter van 5,6 naar 1,3 als gevolg van een val van de deelindex voor nieuwe orders in de regio New York. Het vertrouwen onder Amerikaanse woningbouwers nam volgens de National Association of Home Builders in april op maandbasis toe van 46 naar 47.

 

Ook woensdag volgen verschillende cijfers over de huizenmarkt, met de wekelijkse hypotheekaanvragen en de in maart in aanbouw genomen nieuwe huizen. Verder komt data over de industriële productie in maart naar buiten.

 

Beleggers zullen zich echter ook richten op de bedrijfscijfers, waarvan het cijferseizoen inmiddels in volle gang is. Dinsdag kwam Johnson & Johnson voorbeurs met de resultaten over het eerste kwartaal, waarin het meer winst dan verwacht behaalde en tevens de outlook voor heel 2014 verhoogde. De farmaceut sloot 2,1 procent hoger.

 

Ook The Coca-Cola Company opende de boeken over het eerste kwartaal en zag de volumes met 2 procent stijgen, waarbij de winst echter dankzij voornamelijk wisselkoerseffecten onder druk stond. De frisdankfabrikant eindigde de dag met een winst van 3,7 procent.

 

Nabeurs openen vandaag Intel Corporation en Yahoo! nog de boeken over het afgelopen kwartaal. De komende twee dagen volgen onder meer de financiële waarden Bank of America, Morgan Stanley en Goldman Sachs, terwijl ook Google, IBM, PepsiCo en General Electric de resultaten publiceren.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.