Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: Goud krijgt weer glans

TA: Goud krijgt weer glans
20 feb 2014 om 11:54

De goudprijs heeft de laatste weken zware weerstand doorbroken en het vizier is inmiddels weer opwaarts gericht.

Na het neerzetten van een bodem rond cruciale steun op 1.200 dollar eind december vorig jaar herstelde de goudprijs, terwijl de aandelenmarkten juist corrigeerden, onder meer uit vrees voor een crisis in de opkomende markten.

De afgelopen weken nam de angst op de aandelenmarkten voor de opkomende markten af en de S&P500 sloot dinsdag vlak onder een all time high. Maar ook de opwaartse beweging van de goudprijs accelereerde, een signaal dat het edelmetaal ook op eigen kracht kan stijgen.

De MACD geeft een koopsignaal, boven signaallijn, terwijl de rsi er op wijst dat de koersvorming op korte termijn overbought is.

De goudprijs doorbrak recent de lange termijn dalende weerstandslijn en richt het vizier op zware horizontale weerstand rond 1.433 dollar.

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.