Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: DeGiro ziet af van TOM

Update: DeGiro ziet af van TOM
9 dec 2014 om 15:32

DeGiro zal in de toekomst orders voor aandelen niet via The Order Machine afhandelen. Dit maakte de online broker dinsdag bekend.

 

Een test met de smart-order router van TOM leverde volgens DeGiro niet het gewenste resultaat op, reden dat de broker vooralsnog geen gebruik zal maken van de diensten van TOM en orders zal doorsturen naar beursbedrijf Euronext.

 

Volgens DeGiro heeft BinckBank, dat een van de oprichters van  TOM is en een directe concurrent van prijsvechter DeGiro, met TOM zelfs "het flash boy scenario in Nederland gefaciliteerd".

 

"De bewering klopt niet", aldus woordvoerder Harmen van der Schoor tegenover ABM Financial News. Volgens de woordvoerder zijn de orders uit de test "niet representatief", zij werden gedaan in illiquide aandelen en in "disproportioneel" hoge ordervolumes.

 

Gijs Nagel, directeur van DeGiro, meende evenwel dat een zogenoemde flashtrade alleen zinvol is bij een relatief grote order, omdat anders de markt niet in beweging wordt gebracht.

 

"Een order van 1.000 euro zal weinig teweeg brengen in de markt", aldus Nagel. DeGiro liet een aantal testorders doen in Solvay, Unibail-Rodamco, Heineken, Randstad en L’Oreal. De omvang lag tussen de 1.000 en 5.000 aandelen per order.

 

Volgens Van der Schoor ligt de gemiddelde orderomvang bij Binck op 7.500 euro.

 

Nieuwe test

DeGiro stelde daarnaast regelmatig nieuwe testen te zullen uitvoeren om te zien of TOM eventueel wel het meest optimale resultaat levert voor de klanten van DeGiro.

 

Eind september kondigde DeGiro al aan een samenwerking te starten met Euronext om de communicatie met de eindbeleggers te stroomlijnen. Nagel merkte destijds op dat er "geen exclusieve banden met beurzen" zijn en DeGiro "een transparante aanpak in het selecteren van een primaire beurs voor orderuitvoering" hanteert.

 

Update: om meer informatie en reactie Binck toe te voegen. TOM was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.