Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Altice aan kop op groen Damrak

Altice aan kop op groen Damrak
22 dec 2014 om 17:53

De Amsterdamse beurs is de kerstperiode met winst begonnen. De AEX won 0,8 procent op 421,58 punten, terwijl de omringende beurzen eveneens met winst eindigden.

 

Vandaag, maar ook de komende handelsdagen zal dit het geval zijn, kenmerkte zich volgens vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer door "weinig liquiditeit, maar veel volatiliteit".

 

Dit maakt volgens Bender dat een nieuw jaarrecord zeker tot de mogelijkheden behoort, maar geen garantie is.

 

In tegenstelling tot vandaag is de beursagenda morgen een stuk beter gevuld. Verschillende macro-economische cijfers in zowel Europa als Amerika staan op de rol. Verder zal er de nodige aandacht zijn voor de verkiezingen in Griekenland.

 

Stijgers en dalers

In de AEX werden de meeste fondsen hoger verhandeld. Koploper was Altice met een koerswinst van 5,1 procent. Sinds vandaag maakt de Franse kabelaar deel uit van de hoofdindex. ASML en OCI wonnen elk circa 2,5 procent.

 

De grootste daler was Delta Lloyd met een verlies van 3,5 procent nadat de verzekeraar in de clinch kwam met De Nederlandsche Bank. Delta Lloyd kreeg een boete van bijna 23 miljoen euro opgelegd en moet financieel directeur Emiel Roozen aan de kant zetten vanwege onzorgvuldigheid bij het verminderen van de afdekking van het renterisico in de zomer van 2012.

 

Analist Matthias de Wit van KBC Securities sprak van een verrassende kwestie, die de geloofwaardigheid en de reputatie van Delta Lloyd op het spel zetten.

 

Verder hadden de oliegerelateerde waarden het moeilijk in lijn met de ontwikkeling van de olieprijs. Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell leverde 0,1 procent in en oliedienstverleners Fugro en SBM Offshore werden respectievelijk 2,7 en 1,0 procent minder waard.

 

ArcelorMittal verloor 2,2 procent aan beurswaarde. Handelaar Michael Jabroer van Mijn-Effecten schreef dit toe aan een lagere ijzerertsprijs die voor 2015 wordt voorzien door Australië.

 

In de Midkap was BAM Groep de uitblinker met een dagwinst van 4,3 procent, gevolgd door ASM International met een koersstijging van 3,6 procent. De grootste daler was Air France-KLM met een verlies van 2,8 procent.

 

Onder de kleinere fondsen was AMG het meest opvallende fonds met een dagwinst van 4,5 procent. Het fonds verkocht belangen in verschillende deelnemingen voor 38 miljoen dollar.

 

Het lokaal genoteerde Macintosh Retail Group verloor 16,7 procent nadat uit een interne e-mail, die door De Telegraaf werd ingezien, bleek dat de omzetontwikkeling bij schoenenketens Manfield en Invito achterbleef.

 

Tussenstand Wall Street

Kort na het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones index een half procent hoger op 17.901,28 punten. De breder samengestelde S&P500 index en techbeurs Nasdaq wonnen 0,1 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.