Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX met forse weekwinst kerstperiode in

AEX met forse weekwinst kerstperiode in
21 dec 2014 om 12:31

De AEX gaat met een weekwinst van 3 procent op 418,37 punten de kerstperiode in dankzij geruststellende woorden van de Amerikaanse Federal Reserve om nog geen haast te maken met een eerste renteverhoging.

 

Volgens vermogensbeheerder Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers is "het spel gespeeld" voor 2014. Technisch ziet Smit nog wat ruimte voor de AEX tot wellicht 425 punten, mede ook omdat december een "beursvriendelijke maand is".

 

Afgelopen week was Royal Dutch Shell de grootste stijger met iets meer dan 10 procent koerswinst na opnieuw een week met een volatiele olieprijs. Slechts een handjevol hoofdfondsen sloot in het rood, met OCI met 4,5 procent als grootste daler.

 

De komende week bevat slechts twee volle handelsdagen. Maandag en dinsdag is de Amsterdamse beurs geopend volgens de reguliere tijden. Een erg drukke agenda levert dit niet op.

 

Op maandag worden de Amsterdamse indexen aangepast. De meest opvallende wijzigingen zijn de opname van Altice in de AEX en NN Group dat Accell Group uit de AMX drukt. Verder komt de Bank of Japan met haar maandelijkse rapport en is er aandacht voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

 

Op dinsdag zijn er zowel uit Europa als Amerika de nodige macro-economische cijfers geagendeerd, waaronder de economische groei in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

 

Op woensdag houdt menige beurs de deuren gesloten of, zoals op het Damrak, legt de handel stil na een halve sessie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert ’s ochtends nog verschillende cijfers, waaronder de economische groei en het producentenvertrouwen.

 

Donderdag zijn de mondiale beurzen gesloten en op vrijdag geldt dit ook nog voor de Europese beurzen. Wall Street is wel geopend.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.