Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Value8 koopt meerderheidsbelang in Kersten

Update: Value8 koopt meerderheidsbelang in Kersten
18 dec 2014 om 12:35

Value8 heeft overeenstemming bereikt over de overname van een meerderheidsbelang in Kersten. Dit meldde het investeringsfonds donderdag voorbeurs zonder financiële details te geven.

 

De overname betreft een belang van 60 procent. De resterende 40 procent blijft in handen van oprichters Hectors en Lesterhuis. De overname zal gebeuren via een tussenvennootschap waarin Value8 een belang van 85 procent zal houden.

 

Value8 is van plan om de overname te financieren met beschikbare liquide middelen en de bestaande kredietruimte. Indien nodig zal er een "kleine" emissie plaatsvinden van circa 3 procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

 

Kersten verstrekt en onderhoudt hulpmiddelen voor mensen met een beperking, zoals rolstoelen en bedden. In 2013 behaalde Kersten een omzet van 34 miljoen euro. Voor 2014 voorziet de onderneming een verdere groei te realiseren. De EBITDA-marge ligt ruim boven 10 procent.

 

De overname voorziet daarbij in een versterking van de financiële positie van Kersten met het oog op een verdere groei van de onderneming.

 

De overname past in de strategie van Value8 om zich te richten op een beperkt aantal focusmarkten, zo stelde het fonds. Value8 rekent op een "duidelijk positief effect" op de winstontwikkeling vanaf 2015 en verwacht de overname in de komende weken af te ronden.

 

Kort na het middaguur noteerde Value8 ruim vier procent hoger op een groen gekleurd Damrak.

 

Update: om meer informatie toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.