Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rally Wall Street zet door

Rally Wall Street zet door
18 dec 2014 om 12:59

Wall Street geeft de rally van woensdag een vervolg. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index noteerden rond de klok van één uur ruim een procent hoger.

 

De koersen in New York schoten woensdag verder omhoog na het laatste rentebesluit van de Federal Reserve in 2014. De Fed liet weten geen haast te maken met een eerste renteverhoging.

 

"De Fed gaat langzaam in de richting van een eerste renteverhoging midden 2015, maar ze neemt muizenstapjes", aldus analist Peter Wuyts van KBC.

 

Daarnaast liet de centrale bank zich volgens analist Wuyts positief uit over de daling van olieprijs, de recente economische ontwikkelingen, de arbeidsmarkt en ook over de inflatie.

 

"Als de economie het goed doet en de lonen stijgen, gaat de inflatie op termijn toch naar de 2 procent doelstelling", aldus de analist van KBC.

 

Verder reageerden de aandelenmarkten volgens marktanalisten van Rabobank positief op een verlaging van de mediane verwachting van de Fed Funds rate voor eind 2015 van 1,375 naar 1,125 procent.

 

Later vandaag kijkt de markt nog uit naar de wekelijkse steunaanvragen in Amerika en de ontwikkeling van de Amerikaanse dienstensector.

 

Ook is er aandacht voor Rusland, waar president Vladimir Poetin sprak. De president schreef de problemen waarmee Rusland kampt toe aan "externe factoren". De val van de roebel wist Poetin echter niet te bewerkstelligen. De euro/reobel noteerde bijna 3 procent hoger.

 

De euro/dollar werd juist 1,5 procent lager verhandeld.

 

De olieprijzen liepen donderdag op. Net als in Europa zullen de oliegerelateerde waarden profiteren.

 

Oracle maakte woensdag nabeurs bekend in het afgelopen kwartaal meer omzet te hebben gegenereerd, maar zag de omzet desondanks licht dalen. Over de cloud activiteiten liet topman Larry Ellison zich positief uit. Volgend boekjaar zullen orders voor deze tak de 1 miljard dollar ruim overstijgen. Het aandeel Oracle opent naar verwachting meer dan 5 procent hoger.

 

Slotstanden

De Dow Jones sloot woensdag 1,7 procent hoger op 17.356,06 punten, waar de breder samengestelde S&P 500 2,0 procent bijschreef op 2.012,87 punten. De Nasdaq won 2,1 procent op 4.644,31 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.