Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Jubelstemming op Wall Street

Jubelstemming op Wall Street
18 dec 2014 om 22:07

Wall Street is donderdag scherp hoger gesloten in navolging van de Europese beurzen en in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag. De Dow Jones index en de S&P 500 zetten voor de tweede achtereenvolgende handelsdag de grootste stijging van het lopende jaar neer.

De Dow Jones sloot 2,4 procent hoger op 17.776,35 punten, waar de breder samengestelde S&P 500 eveneens 2,4 procent bijschreef op 2.061,20 punten. De Nasdaq won 2,2 procent op 4.748,40 punten.

Het positieve sentiment dat woensdagavond werd ingezet na het rentebesluit kreeg donderdag een robuust vervolg. Volgens vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management ”wist de Amerikaanse centrale bank de rust onder beleggers terug te krijgen”, wijzend op de hint van voorzitter Janet Yellen dat de Fed de rente niet voor april 2015 verhoogd.

 
"De Fed gaat langzaam in de richting van een eerste renteverhoging midden 2015, maar ze neemt muizenstapjes", meende ook analist Peter Wuyts van KBC.

Daarnaast liet de centrale bank zich volgens Wuyts positief uit over de daling van olieprijs, de recente economische ontwikkelingen, de arbeidsmarkt en ook over de inflatie.

Ondanks de scherpe stijging van de aandelenmarkten was het macro-economische nieuws gemengd.

 
Van Eerden wees weliswaar op de daling van de wekelijkse steunaanvragen met 6.000 tot 289.000 als steun in de rug voor de aandelenmarkten, maar daar stond een daling van de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector in december tegenover.  Ook de index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia bleek sterk gedaald, van 40,8 in november naar 24,5 in december, na een spectaculaire stijging van circa 20 punten in november.

De olieprijs kwam daarnaast na een aanvankelijke stijging in de loop van de handelsdag toch weer onder druk te staan. De Amerikaanse WTI Crude olie zakte ruim drie  procent tot onder 55 dollar. Oliegiganten Exxon Mobil en Chevron negeerden echter de daling en wonnen respectievelijk 2,4 en 2,8 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.