Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Shell koopwaardig ondanks val olieprijs

Beursblik: Shell koopwaardig ondanks val olieprijs
28 nov 2014 om 08:14

De daling in de olieprijs is nog niet ten einde, maar het aandeel Royal Dutch Shell blijft koopwaardig. Dit stelden analisten van de Japanse zakenbank Nomura vrijdag in een rapport.

 

Ondanks de fikse afstraffing van de afgelopen weken en de prijsval van donderdag, nadat de Opec besloot de olieproductie onveranderd te laten, zien de analisten nog een verdere daling richting de 60 dollar per vat.

 

Dit was voor Nomura aanleiding om de adviezen voor verschillende oliemaatschappijen te verlagen. Zo werd het advies voor het Franse Total verlaagd van Kopen naar Houden en die voor het Noorse Statoil van Houden naar Verkopen.

 

Het advies voor Royal Dutch Shell bleef evenwel onveranderd op Kopen. De Brits-Nederlandse oliereus geldt bij Nomura als de favoriet in de sector.

 

Shell beschikt volgens de analisten over een sterke balans. Daarbij is de oliemaatschappij volgens Nomura in staat om enkele jaren te opereren bij een olieprijs van 70 tot 75 dollar per vat.

 

Verder wezen de analisten onder meer op het dividendrendement van Shell van ruim 5 procent, het lopende desinvesteringsprogramma en het in productie komen van nieuwe projecten.

 

Shell sloot donderdag ruim 4 procent lager op 27,43 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.