Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street stevent af op licht hoger slot

Wall Street stevent af op licht hoger slot
26 nov 2014 om 21:45

Wall Street stevent woensdag af op een vlak tot licht hoger slot na gemengd macro-economisch nieuws.

 

De Dow Jones noteerde vlak voor het slot vrijwel onveranderd ten opzichte van het slot dinsdag, terwijl de S&P500 en de Nasdaq respectievelijk 0,2 en 0,5 procent bijschreven.

 

De markt kon vandaag kracht putten uit onder meer het consumentenvertrouwen en het feit dat Amerikanen meer spendeerden. Daar tegenover stond evenwel een forse toename van de wekelijkse steunaanvragen tot boven de 300.000.

 

Verder daalde de inkoopmanangersindex voor de regio Chicago in november flink, maar bleef de trend evenwel sterk. 

 

Over de huizenmarkt kwam gemixt nieuws naar buiten met een daling van de aanstaande huizenverkopen en een toename van de nieuwe woninverkopen.

 

Een aantal van de reeks macro-economische cijfers kwam vandaag vervroegd naar buiten, omdat Wall Street donderdag gesloten is vanwege Thanksgiving. Naar verwachting maken beleggers er dan ook een lang weekend van in de wetenschap dat het aansluitend de dag erna Black Friday is en hierdoor de Amerikaanse beurzen slechts een halve dag open zijn. 

 

In bedrijfsnieuws maakte Deere & Company bekend dat de resultaten het afgelopen boekjaar onder druk stonden, volgens CEO Samuel Allen te wijten aan zwakkere omstandigheden in de mondiale landbouwsector. Ook voor het lopende boekjaar verwacht Deere een verdere daling van de verkoop van landbouwmachines. Naar verwachting sluit het aandeel Deere 0,6 procent lager.

 

Verder liet Hewlett-Packard dinsdag nabeurs al weten in het afgelopen kwartaal zowel de omzet als de winst onder druk te hebben zien staan. Ondanks de lagere resultaten meende CEO Meg Whitman dat HP op schema ligt in de herstructurering van de onderneming. Beleggers verhandelden het fonds ruim vier procent hoger.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.