Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kleine plus op Damrak

Kleine plus op Damrak
26 nov 2014 om 17:50

De Amsterdamse beurs is woensdag op jacht naar een nieuw jaarrecord met een kleine winst gesloten. De AEX won 0,2 procent op 423,97 punten. Ook de omringende beurzen bleven dichtbij huis.

 

Europa vond volgens KBC geen inspiratie in de woorden van centraal bankier Vitor Constancio, dat de Europese Centrale Bank in 2015 zal besluiten of het staatsobligaties zal opkopen. In de markt was hier en daar hoop dat de ECB op de laatste monetaire vergadering van december nog grootschalige acties zou aankondigen.

 

Uit Amerika kwamen verder gemengde cijfers over de economie. Zo steeg het consumentenvertrouwen en spendeerden Amerikanen meer, maar namen de wekelijkse steunaanvragen ook flink toe.

 

KBC beoordeelde de Amerikaanse macro-economische cijfers als zwak.

 

Stijgers en dalers

In de AEX werden 15 fondsen hoger verhandeld tegenover 10 fondsen lager. Gemalto was de grootste stijger met een koerswinst van 2,4 procent nadat het Franse digitale beveiligingsbedrijf een opdracht uit Nieuw-Zeeland presenteerde.

 

Verder had ook DSM een goede dag. Het fonds steeg 1,9 procent in waarde nadat Goldman Sachs een koopaanbeveling op het speciaalchemiebedrijf afgaf en het tevens op de favorietenlijst plaatste.

 

Tot de grootste dalers behoorden de oliedienstverleners. SBM Offshore leverde 0,2 procent in en Fugro 1,5 procent. De bodemonderzoeker kreeg te horen dat het volgende maand uit de STOXX Europe 600 wordt gehaald. Ook OCI had een lastige dag. Het van origine Egyptische bedrijf leverde 1,2 procent in.

 

In de AMX ging Arseus aan kop na een aantal verliessessies op rij. Het fonds koerste 3,0 procent hoger. De grootste verliezers in de Midkap waren BAM Groep en Brunel International met verliezen van 1,7 tot 1,8 procent.

 

Onder de smallcaps wist Docdata de goede sessie van dinsdag een vervolg te geven met een winst van 2,9 procent. Ballast Nedam was met een daling van 2,6 procent de grootste daler.

 

Het lokaal genoteerde Altice dikte woensdag 3,7 procent aan en AND International 3,6 procent. Kardan verloor 3,9 procent nadat het dinsdag nabeurs aankondigde toestemming te hebben gekregen van de Israëlische toezichthouder voor de uitgifte van effecten op de beurs van Tel Aviv.

 

Tussenstand Wall Street

Kort na het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones index 0,1 procent lager op 17.795,93 punten. De breder samengestelde S&P500 index won juist 0,1 procent, terwijl techbeurs Nasdaq 0,3 procent in het groen koerste.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.