Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ijzerertslevering rationale voor overname Ilva door ArcelorMittal

Beursblik: ijzerertslevering rationale voor overname Ilva door ArcelorMittal
26 nov 2014 om 18:22

Het grootste voordeel dat een overname van Ilva ArcelorMittal te bieden heeft, is dat de staalreus in de toekomst de Italiaanse fabrieken van de overnameprooi van ijzererts kan voorzien. Dit zei fondsmanager Corné van Zeijl van Actiam tegenover ABM Financial News nadat de staalreus in samenwerking met Marcegaglia een bod uitbracht op de noodlijdende Italiaanse sectorgenoot.

 

De forse schuld die met de overname van Ilva meekomt, en die voor menig analist een van de redenen is om te twijfelen aan het nut van de overname, is volgens Van Zeijl vermoedelijk een oplosbaar probleem. "Waarschijnlijk vindt Mittal wel weer een creatieve manier om het te financieren"., aldus de fondsmanager.

 

Op een groen Damrak won ArcelorMittal 0,8 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.