Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Resultaten HP onder druk

Resultaten HP onder druk
25 nov 2014 om 22:30

Hewlett-Packard heeft in het afgelopen kwartaal zowel de omzet als de winst onder druk zien staan. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de resultaten van HP over het fiscale boekjaar 2014.

 

Ondanks de lagere resultaten meende CEO Meg Whitman dat HP op schema ligt in de herstructurering van de onderneming. Reden ook dat HP op een hogere winst voor dit jaar mikt.

 

De omzet daalde in het vierde kwartaal met 2 procent op jaarbasis naar 28,4 miljard dollar. Dit leverde een nettowinst op van 1,3 miljard dollar, tegenover 1,4 miljard dollar een jaar eerder.

 

Over heel het boekjaar kwam de omzet uit op 111,5 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog 112,3 miljard dollar. De nettowinst daalde fractioneel van 5,1 miljard naar 5,0 miljard dollar.

 

Outlook

Voor het nieuwe boekjaar mikt HP op een aangepaste winst per aandeel van 3,83 tot 4,03 dollar. In het afgelopen jaar kwam de onderneming uit op 3,74 dollar. Voor het lopende kwartaal rekent HP op een winst per aandeel van 0,89 tot 0,93 dollar.

 

Begin oktober kondigde HP aan zich op de splitsen in een maker van PC’s en printers onder de naam HP Inc en een bedrijf gericht op technologische infrastructuur en zakelijke software en dienstverlening onder de naam Hewlett-Packard Enterprise.

 

Door een opsplitsing meent HP dat de twee bedrijven beter en sneller kunnen inspelen op de snel veranderende markt en zo op de lange termijn waarde creëren voor aandeelhouders.

 

HP Inc komt onder leiding van Dion Weisler en Hewlett-Packard Enterprise onder die van Meg Withman, de huidige CEO van Hewlett-Packard.

 

Het aandeel HP sloot dinsdag 0,4 procent hoger, maar leverde in de handel nabeurs een procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.