Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rooskleurig weekeinde Wall Street in verschiet

Rooskleurig weekeinde Wall Street in verschiet
21 nov 2014 om 21:30

De Amerikaanse beurzen stevenen in navolging van de Europese markten af op een groen weekeinde.

 

De S&P 500 index steeg 0,5 procent naar 2.061,93 punten, de Dow Jones index won eveneens 0,5 procent op 17.798,79 punten en de Nasdaq schreef 0,2 procent bij op 4.712,71 punten.

 

De voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, liet vanochtend weten te zullen doen "wat we moeten doen om de inflatie en de inflatieverwachtingen zo snel mogelijk te laten stijgen". Daarbij stelde de centraal bankier dat de inflatie in de eurozone "steeds uitdagender" wordt.

 

Indien de pogingen die de ECB op dit moment doet niet het gewenste effect opleveren, dan moet de centrale bank volgens Draghi de druk opvoeren en de omvang, tempo en samenstelling van de opkoopprogramma’s aanpassen.

 

"De hints op QE worden steeds duidelijker", zo meenden marktanalisten van Rabobank, die al voorzichtig spraken van het sinterklaascadeau van Draghi.

 

Volgens sales trader Gert Berendse van ING "begon het vandaag met Draghi, die liet weten dat het nu menens is. Daar kwam vervolgens China nog een keer overheen", aldus sales trader Gert Berendse van ING.

 

De People’s Bank of China verlaagde de rentevergoeding voor eenjarige deposito’s met 25 basispunten en stelde de beleningsrente voor dezelfde looptijd neerwaarts bij met 40 basispunten. De nieuwe tarieven gelden vanaf aanstaande zaterdag.

 

Beleggers moesten het verder stellen met een lege macro-economische agenda. Komende week volgen evenwel voldoende cijfers die tot volatiliteit kunnen leiden, met onder meer de nieuwste ramingen over de Amerikaanse economische groei in het derde kwartaal en verschillende cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. De markten zullen tegen het einde van de week gesloten blijven, vanwege Thanksgiving.

 

Bedrijfsnieuws bleef evenwel grotendeels achterwege op de laatste dag van de werkweek. Op de Dow Jones index ging Caterpillar aan kop met een plus van 3,9 procent, gevolgd door United Technologies en DuPont met winsten van ruim een procent. Hekkensluiter waren technologiefondsen Microsoft en Intel Corporation met verliezen van respectievelijk 1,7 en 0,8 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.