Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TKH haalt met succes 75 miljoen op

TKH haalt met succes 75 miljoen op
20 nov 2014 om 17:12

TKH Group heeft met succes 75 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van aandelen. Dit maakte het fonds donderdag kort voor het sluiten van de beurs bekend.

 

De nieuwe aandelen, 3,06 miljoen in totaal, werden geprijsd tegen 24,50 per stuk.

 

TKH kondigde de uitgifte voorbeurs aan, tegelijk met de beoogde overname van Commend. TKH wil een controlerend belang van 74 procent nemen in de fabrikant van security- en communicatiesystemen, en op termijn het bedrijf volledig in handen krijgen.

 

De opbrengst van de emissie zal ook worden gebruikt voor de uitrookprocedure van minderheidsaandeelhouders in Augusta en voor het verhogen van de investeringen in de komende twaalf maanden. TKH zal onder meer inzetten op extra productiecapaciteit met specifieke mogelijkheden voor subsea-kabels om de positionering van de onderneming te vergroten in de olie- en gasindustrie en in windmolenparken.

 

Volgens CEO Alexander van der Lof zullen de overname, uitrookprocedure en investeringen bijdragen aan de toekomstige groei van de nettowinst. Zo wordt de verwatering in de winst per aandeel als gevolg van de uitgifte van nieuwe aandelen tevens gecompenseerd, aldus de topman.

 

Op een rood Damrak leverde TKH Group 0,8 procent in op 25,29 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.