Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht hoger slot Wall Street in de maak

Licht hoger slot Wall Street in de maak
20 nov 2014 om 21:30

Wall Street is op weg naar een groen slot na meevallende macro-economische cijfers.

 

De Dow Jones en de Nasdaq noteerden een half uur voor het slot nipt in het groen, terwijl techbeurs Nasdaq nadrukkelijk hoger koerste.

 

Eerder vandaag bleken de huizenverkopen en ook de leading indicators gestegen. De meest opvallende uitschieter was evenwel de Philadelphia Fed index, die in november grofweg verdubbelde naar de hoogste stand sinds eind 1993.

 

Verder daalden de wekelijkse steunaanvragen licht, maar wel na een opwaartse herziening van de voorgaande week en de inflatie maakte een pas op de plaats. De Amerikaanse industrie groeit volgens Markit deze maand in een iets lager tempo.

 

Intel was donderdag een van de uitblinkers op Wall Street. De producent van halfgeleiders werd 4,5 procent meer waard nadat Intel de omzetverwachtingen voor 2015 bekend maakte en tevens aankondigde het dividend te verhogen.

 

Daarnaast won Best Buy 6,6 procent nadat het flink meer winst boekte, terwijl de omzet slechts licht opliep. Vooral kostenbesparingen dreven de winst van de detailhandelaar in elektronica.

 

Ook discounter Dollar Tree had de wind in de rug na een dubbelcijferige stijging van de omzet en winst in het derde kwartaal. Het aandeel steeg 5,0 procent.

 

De euro/dollar werd 0,1 procent hoger verhandeld op 1,2548 en de olieprijs maakte een klein herstel door, terwijl goud een pas op de plaats maakte.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.