Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Heijmans en Ballast Nedam stellen financiering A9 project zeker

Heijmans en Ballast Nedam stellen financiering A9 project zeker
14 nov 2014 om 07:57

Ballast Nedam, Heijmans, Fluor en 3i Infrastructure hebben definitieve afspraken met een consortium van banken gemaakt voor het publiek-private samenwerkingsproject A9 Gaasperdammerweg. Dit meldde zowel Heijmans als Ballast Nedam vrijdag voorbeurs.

 

Met deze zogenoemde financial close is de financiering voor het project zeker gesteld. De financiering bestaat uit een deel vreemd vermogen en een deel eigen vermogen. BNG Bank, DZ BANK, ING, KBC, SMBC en Société Générale stelden 140 miljoen euro via een kortlopende lening beschikbaar en de helft van de 410 miljoen euro in de vorm van een langlopende lening. De andere helft van de langlopende lening werd verstrekt door de Europese Investeringsbank.

 

Het eigen vermogen wordt ingebracht door de vier aandeelhouders van IXAS Zuid-Oost, elk met een gelijk aandeel.

 

Het project omvat zowel het ontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud gedurende een periode van 20 jaar als ook de financiering van de bestaande en nieuwe infrastructuur op de A9 tussen Diemen en Holendrecht. De opdracht heeft een totale nominale projectomvang van ongeveer 700 miljoen euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.