Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: duidelijke winstwaarschuwing Ballast Nedam

Beursblik: duidelijke winstwaarschuwing Ballast Nedam
6 okt 2014 om 08:35

Ballast Nedam heeft een duidelijke winstwaarschuwing afgegeven. Dit stelde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers tegenover ABM Financial News.

 

Het is "kommer en kwel" in de bouwsector, aldus Van Beek, die meende dat Ballast Nedam in gesprek zal moeten met de banken, omdat grote problemen dreigen. Niet voor niets volgens Van Beek dat Ballast Nedam de Rijksoverheid oproept de afhandeling van de claims te versnellen.

 

De banken zullen volgens Van Beek "niet staan te springen" om Ballast Nedam meer financiële ruimte te geven, maar anderzijds is een faillissement van de bouwer ook een kostbare aangelegenheid voor de kredietverstrekkers. De banken moeten "kiezen uit twee kwaden", aldus de analist.

 

Indien Ballast Nedam de banken weet te overtuigen dat er een goede kans is op een toekenning van de claims voor een substantieel bedrag, dan verwacht Van Beek dat de banken wel zullen bijspringen. Of dit betekent dat aandeelhouders ook weer wordt gevraagd om bij te storten, kon de analist nog niet bepalen.

 

Ballast Nedam kondigde voorbeurs aan dat het verlies op het A15 project is opgelopen van 217 naar 253 miljoen euro. Van dit bedrag komt 40 procent voor rekening van Ballast Nedam, die deze ruim 100 miljoen euro zal moeten voorfinancieren in afwachting van eventueel toegekende claims.

 

Ondanks de tegenvallers verwacht Ballast Nedam aan het einde van het derde kwartaal binnen de afspraken met de banken te zijn gebleven.

 

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Niet Aanbevolen advies op Ballast Nedam. Het fonds sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 3,45 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.