Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Japan stimuleert ook Wall Street

Japan stimuleert ook Wall Street
31 okt 2014 om 14:01

Wall Street sorteert voor op een hogere opening nadat de Bank op Japan onverwacht aankondigde flink meer te gaan stimuleren en Amerikaanse bedrijfscijfers overwegend goed werden ontvagen.

 

De futures noteerden een half uur voor de start van de handel tot anderhalf procent hoger.

 

Net als in Azië en Europa, reageerden ook Amerikaanse beleggers enthousiast op het nieuws dat de Bank of Japan besloot om meer effecten op te kopen om de economie te stimuleren en de inflatie aan te jagen. Het opkoopprogramma moet de monetaire basis met een jaarlijks tempo van 80 biljoen yen doen groeien in plaats van de eerder geraamde 60 tot 70 biljoen yen.

 

Sales trader Gert Berendse van ING noemde het ook "zeer belangrijk" dat ’s werelds grootste pensioenfonds, het pensioenfonds van Japanse ambtenaren, de blootstelling aan Japanse aandelen gaat verhogen van 12 naar 25 procent.

 

Naast de positieve reactie op de aankondiging van de Bank of Japan, vonden beleggers extra steun in overwegend sterke bedrijfscijfers.

 

Voorbeurs waren het de oliegiganten Chevron en ExxonMobil die met cijfers kwamen. Beide rapportages werden goed ontvangen. De oliereuzen zagen de winsten oplopen, ondanks de lagere olieprijs, gedreven door de downstreamtak. Waar het aandeel Chevron ruim twee procent bijschreef in de elektronische handel voorbeurs, wist ExxonMobil er ruim een procent bij te sprokkelen.

 

Donderdag nabeurs kwamen onder meer Groupon en LinkedIn al met sterke cijfers. De kortingssite wist in het derde kwartaal aan de eigen verwachtingen te voldoen, waar het online netwerkbedrijf flink beter dan verwacht presteerde en zelfs de outlook voor heel 2014 opwaarts bijstelde. In de elektronische handel voorbeurs steeg LinkedIn maar liefst 8,9 procent, waar het aandeel Groupon 7,4 procent won voorbeurs.

 

Uitblinker was evenwel GoPro, dat door beleggers voorbeurs ruimschoots 15 procent hoger werd gezet nadat het afgelopen kwartaal bij een stijgende omzet zwarte cijfers boekte.

 

Het macro-economische nieuws gaf een gemengd beeld. Zo bleek dat de uitgaven van Amerikanen in september een daling van 0,2 procent lieten zien, terwijl de inkomens in die maand juist met 0,2 procent stegen.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot donderdag 1,3 procent in het groen op 17.195,61 punten. De breder samengestelde S&P500 index won 0,6 procent op 1.994,64 punten en techbeurs Nasdaq sloot 0,4 procent hoger op 4.566,14 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.