Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent lager ondanks sterk groeicijfer

Wall Street opent lager ondanks sterk groeicijfer
30 okt 2014 om 14:04

Futures op Amerikaanse beurzen krabbelden op na de bekendmaking van een verrassend sterke groei van de economie in het derde kwartaal.

 

Een half uur voor de opening wezen de futures op een openingsverlies van 0,3 procent, terwijl voorafgaand aan het groeicijfer nog een lagere opening van ruim meer dan een half procent werd voorzien.

 

De Amerikaanse economie groeide in het derde kwartaal met 3,5 procent, terwijl de markt rekening hield met een groei van 3,0 procent. "Een positieve verrassing", aldus econoom Maritza Cabenzas van ABN AMRO, die het sterke cijfer vooral op conto van de Amerikaanse export schreef.

 

Ook vermogensbeheerder Jan-Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer reageerde positief op de Amerikaanse groei. Daar stond tegenover dat er in de markt wat zorgen ontstonden over een mogelijke snellere renteverhoging door de Federal Reserve, aldus Nijkamp.

 

Woensdagavond maakte de Amerikaanse Federal Reserve conform verwachting een einde aan het maandelijks opkopen van obligaties en handhaafde de centrale bank de rente op het historisch lage tarief van 0 tot 0,25 procent, daaraan toevoegend dat dit nog "aanzienlijke tijd" zo zal blijven.

 

De Fed besloot om het opkopen van obligaties te stoppen, aangezien er volgens de centrale bank onderliggend "voldoende" kracht in de economie aanwezig is om de geboekte vooruitgang richting maximale werkgelegenheid een vervolg te geven.

 

Voorbeurs bleek verder nog dat de wekelijkse steunaanvragen licht opliepen met 3.000 tot 287.000.

 

Bedrijfsnieuws

Woensdag nabeurs meldde Visa de winst in vierde kwartaal onder druk te hebben zien staan door eenmalige posten. Naast de resultaten kondigde de creditcardmaatschappij een inkoopprogramma van eigen aandelen aan ter waarde van 5 miljard dollar. In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel 3,6 procent hoger.

 

De cijfers van sectorgenoot Mastercard, die vandaag voorbeurs naar buiten kwamen, werden eveneens goed ontvangen in de markt. De creditcardmaatschappij boekte in het afgelopen kwartaal meer winst doordat klanten vaker betaalden met de creditcards van de onderneming.

 

Daarentegen reageerden beleggers licht teleurgesteld op de cijfers van ConocoPhilips. De koers verloor 0,6 procent in de elektronische handel voorbeurs, ondanks een winststijging van de oliereus in het derde kwartaal.

 

Nabeurs staan nog bedrijfscijfers geagendeerd van onder meer Groupon en LinkedIn.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot woensdag 0,2 procent in het rood op 16.974,31 punten. De breder samengestelde S&P500 index leverde 0,1 procent in op 1.982,30 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent op 4.549,23 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.