Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Goede vooruitzichten voor Besi

Goede vooruitzichten voor Besi
30 okt 2014 om 14:40

De marktvooruitzichten voor 2015 zijn goed. Dit zei CEO Richard Blickman van BE Semiconductor Industries in gesprek met ABM Financial News.

 

"Marktonderzoekbureaus voorzien een aanhoudende groei", aldus de topman.

 

Deze groei zou ook goed nieuws moeten zijn voor de winstgevendheid van Besi, dat een toeleverancier van de halfgeleider industrie is.

 

In het derde kwartaal kwam de marge voor het eerst in geschiedenis boven de 45 procent uit. Voor het lopende vierde kwartaal mikt Besi op 42 tot 44 procent, net als het voor het derde kwartaal voorzag.

 

Op de langere termijn verwacht Besi, mede dankzij de verhuizing naar Azië, dat een marge van tenminste  45 procent haalbaar is.

 

Bij de kwartaalcijfers meldde Besi verder dat de netto kaspositie met bijna 38 procent steeg naar 86,1 miljoen euro. Blickman noemde Besi dan ook "gezond", maar niet "super rijk". Sectorgenoten hebben volgens de topman gemiddeld een betere balans.

 

De kaspositie is volgens de CEO evenwel voldoende om te kunnen investeren in nieuwe technologie en expansie. Ook biedt het voldoende ruimte voor een dividenduitkering.

 

De kaspositie zou eventueel echter ook aangewend kunnen worden voor een overname. De laatste grote overname vond plaats in 2009, en gemiddeld om de vier jaar deed Besi in het verleden een acquisitie.

 

Blickman stelde daarbij ook dat de onderneming "een volgende stap aankan". Een concurrent kopen is evenwel geen optie, aldus de topman.

 

Een overnameprooi moet nieuwe aanvullende technologie bieden, zoals bijvoorbeeld op het vlak van wafer-level packaging. "Kansrijk", aldus Blickman over deze techniek van inpakken van chips.

 

Donderdag was Besi met een koerswinst van 4,8 procent een van de uitblinkers op een vlak Damrak.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.