Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: dalende olieprijs zet door

Beursblik: dalende olieprijs zet door
27 okt 2014 om 18:25

Goldman Sachs houdt rekening met een verdere daling van de olieprijzen en ziet de machtsverhoudingen in de oliesector veranderen. Dit bleek uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

 

Volgens de analisten van Goldman Sachs was het slechts een kwestie van tijd voordat er een overschot op de oliemarkt ontstond als gevolg van de stijgende olieproductie in Amerika.

 

Door de schalierevolutie in Amerika wordt de oliewereld flink opgeschud en dit gaan te koste van de macht van de OPEC.

 

Aanvankelijk rekenden analisten van Goldman voor het eerste kwartaal van 2015 op een prijs voor een vat West Texas Intermediate van 90 dollar. Inmiddels mikt de bank nog slechts op 75 dollar.

 

Voor een vat Brent olie wordt volgens de analisten komend kwartaal 85 dollar afgerekend. Hier ging de bank eerder nog uit van 100 dollar.

 

De prijsdaling zal evenwel ook in het tweede kwartaal doorzetten, als het overaanbod volgens Goldman Sachs op een hoogtepunt uitkomt. Een vat WTI zal dan 70 dollar kosten en een vat Brent 80 dollar.

 

Pas in 2016 is er volgens de analisten sprake van een stabilisatie, als de OPEC de productie wat verlaagt en er een vertraging zichtbaar wordt in de groeiende olieproductie in Amerika. Goldman Sachs voorziet dat de prijs voor een vat WTI dan stijgt naar 80 dollar en voor Brent naar 90 dollar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.