Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Morgan Stanley verlaagt koersdoel Gemalto

Beursblik: Morgan Stanley verlaagt koersdoel Gemalto
25 okt 2014 om 10:38

Morgan Stanley heeft het koersdoel voor Gemalto verlaagd van 77,00 naar 64,00 euro bij een onveranderd Equal-weight advies. Dit bleek uit een rapport dat de Amerikaanse zakenbank schreef naar aanleiding van de resultaten van het Franse digitale beveiligingsbedrijf eerder deze week en waarin de bank vooral aandacht besteedde aan de dreiging door Apple.

 

Volgens de analisten van Morgan Stanley is er te veel onduidelijkheid, waardoor beleggers uitgaan van het ergste. Gemalto zou er volgens de analisten dan ook goed aan doen om meer concrete informatie te verstrekken over bijvoorbeeld de toekomstverwachtingen voor de activiteiten van het bedrijf op het vlak van SIM kaarten. Hoewel Gemalto zelf stelde dat de activiteiten nog slechts beperkt bijdragen aan de groei, zijn de activiteiten volgens de analisten dit jaar nog altijd goed voor grofweg een derde van de omzet.

 

Ook willen de analisten meer duidelijkheid over de rol die Gemalto verwacht te kunnen spelen in het beveiligen van mobiele apparaten nu technologie van de Franse onderneming niet is opgenomen in Apple Pay en Apple SIM.

 

Morgan Stanley verlaagde de winstverwachtingen voor Gemalto voor dit jaar en de komende twee jaar met gemiddeld 8 procent.

 

Gemalto sloot vrijdag 0,4 procent lager op 60,00 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.