Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: kostenbesparingen compenseren omzetval TMG

Beursblik: kostenbesparingen compenseren omzetval TMG
24 okt 2014 om 10:53

Telegraaf Media Groep heeft in het derde kwartaal geen herstel van de omzet weten te realiseren. Dit stelde analist Johan van den Hooven van SNS Securties naar aanleiding van de kwartaalrapportage van het mediabedrijf.

 

De omzet liep in het derde kwartaal zelfs sterker achteruit dan in de eerste helft van het jaar, vooral als gevolg van een ongunstigere advertentiemarkt. Adverteerders hevelen marketingbudgetten over van print naar TV en online, aldus Van den Hooven.

 

De marge bleef volgens de analist evenwel op peil door kostenbesparingen, en deze zullen in de komende periode meer effect sorteren.

 

De analist van SNS betwijfelde echter of alle maatregelen voldoende zijn om de dalende advertentie inkomsten te compenseren. Van den Hooven verlaagde zijn taxaties voor 2014 en 2015 en paste het koersdoel neerwaarts aan van 11,00 naar 7,50 euro. De koopaanbeveling bleef wel van kracht.

 

TMG koerste vrijdag 2,3 procent lager op 6,25 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.