Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street in het groen

Wall Street in het groen
23 okt 2014 om 21:27

Wall Street koerste donderdag fors hoger dankzij een mix aan overwegend meevallende bedrijfscijfers en macro economische data.

 
Kort voor het sluiten van de handel noteerde de Dow Jones index 1,4 procent hoger op 16.668,15 punten. De breder samengestelde S&P500 index koerste 1,3 procent hoger op 1.952,71 punten en techbeurs Nasdaq won 1,7 procent op 4.455,05 punten.

Bedrijfscijfers stuwen Wall Street

De Amerikaanse beurzen reageerden met name positief verrast op een verhoging van de winstverwachting voor het lopende jaar door Caterpillar (+5,0%). De fabrikant van zwaar materieel, zoals graafmachines en bulldozers, wordt gezien  als een barometer van de Amerikaanse economie. Ook technologieconcern 3M (+5,2%) schroefde de verwachtingen voor heel 2014 naar boven bij  en CEO Inge Thulin sprak van een ”sterk kwartaal” .

 

Daarnaast kreeg autofabrikant General Motors aanvankelijk de handen op elkaar van beleggers na de rapportering van een winstverdubbeling in het afgelopen kwartaal. Na een scherp hogere opening moest het aandeel richting het slot echter toch krap anderhalf procent prijs geven. Farmaceut Eli Lilly verlaagde de winstverwachting voor 2014 en koerste 0,7 procent lager.

Nabeurs openen onder meer technologie-zwaargewichten Microsoft en Amazon de boeken over het afgelopen kwartaal.

Macro cijfer overwegend positief ontvangen

De Leading Economic Indicators (LEI) voor de Amerikaanse economie bleken in september te zijn toegenomen met 0,8 procent tot 104,4, na een pas op de plaats in augustus en een stijging van 1,1 procent in juli. De LEI is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komend half jaar weergeeft.

Daarnaast bleken de huizenprijzen in augustus op maanbasis met een half procent te zijn toegenomen. Op jaarbasis namen de huizenprijzen in augustus met 4,8 procent toe.

Daar stond tegenover een toename van het aantal eerste steunaanvragen afgelopen week met 17.000 tot 283.000. Het vierwekelijks voortschrijdende gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, nam echter af met 3.000 tot 281.000.

De bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie zal volgens voorlopige cijfers in oktober in een lager tempo groeien dan in de maand september. De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam uit op 56,2. In september noteerde de index nog op 57,5. De indexstand wijst niettemin nog steeds op een flinke groei van de bedrijvigheid.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.