Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street hervat opwaartse trend

Wall Street hervat opwaartse trend
23 okt 2014 om 13:37

Wall Street lijkt met een volle agenda in het verschiet het herstel van eerder deze week een vervolg te geven. Woensdag sloten de beurzen juist lager.

 

Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteerden richting de klok van half twee tot een half procent hoger. De dollar won vandaag aan kracht en het valutapaar euro/dollar werd bijna een half procent lager verhandeld.

 

Voor vanmiddag krijgen beleggers op macro-economisch vlak inzicht in onder meer de inkoopmanagersindex voor de industrie, de leading indicators, de steunaanvragen en de ontwikkeling van de huizenprijzen.

 

Verder staan er ook opnieuw een flink aantal bedrijfscijfers op de agenda. Voorbeurs is het de beurt aan onder meer General Motors, 3M, Caterpillar en Comcast. Microsoft en Amazon staan nabeurs nog op de rol.

 

Inmiddels verlaagde Eli Lilly al de winstverwachting voor 2014 nadat het bedrijf een fors lagere nettowinst boekte in het derde kwartaal. Bij de halfjaarcijfers temperde de Amerikaanse farmaceut ook al de winstverwachting voor dit jaar. Desalniettemin zetten beleggers het aandeel in de elektronische handel voorbeurs een half procent hoger.

 

Woensdag nabeurs liet Core Laboratories weten in het derde kwartaal van 2014 zowel de omzet als de winst te hebben zien oplopen. De omzet kwam desalniettemin lager uit dan voorzien en de winst lag aan de onderkant van de afgegeven raming. Daarnaast verlaagde Core Laboraties de omzet- en winstverwachting voor het vierde kwartaal. Nabeurs verloor het aandeel bijna 8 procent terrein.

 

Slotstanden

De Dow Jones index sloot woensdag 0,9 procent lager op 16.462,09 punten. De breder samengestelde S&P500 index daalde 0,7 procent tot op 1.927,19 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,8 procent op 4.382,85 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.