Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzet Unilever flink onder druk

Omzet Unilever flink onder druk
23 okt 2014 om 08:30

Unilever heeft de verkopen in het derde kwartaal steviger onder druk zien staan dan verwacht door een tegenvallende ontwikkeling van de volumes. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse concern.

 

Volgens CEO Paul Polman vertraagde de groei in de opkomende markten, met name in China. In Europa kampte Unilever met prijsdeflatie en slechte weersomstandigheden. Daar stond volgens het concern evenwel tegenover dat de omstandigheden in Noord-Amerika verbeterden.

 

De groei lag volgens Polman in het derde kwartaal nog wel altijd boven het groeitempo van de markt. Daarbij stelde de topman te verwachten dat de moeilijke omstandigheden tenminste nog dit jaar zullen aanhouden. Reden ook dat Unilever werkt aan het verlagen van de kosten.

 

Polman herhaalde dat Unilever dit jaar winstgevende volumegroei in een hoger tempo dan de markten zal realiseren.

 

De omzet daalde in het derde kwartaal met 2,0 procent naar 12.244 miljoen euro. Analisten rekende op een omzet van 12.623 miljoen euro. De ontwikkelde markten waren goed voor een omzet van 5.216 miljoen euro en de opkomende markten voor 7.028 miljoen euro. Wisselkoerseffecten drukten afgelopen kwartaal met 6,6 procent op de omzet van Unilever.

 

Unilever zag de onderliggende omzetgroei in het afgelopen kwartaal uitkomen op 2,1 procent. Daarmee bleef de groei flink achter op de 3,7 procent die analisten hadden verwacht. De groei was daarmee beduidend lager dan de 3,2 procent van een jaar eerder.

 

Aan de onderliggende groei droegen volumes afgelopen kwartaal 0,3 procent bij en prijzen 1,8 procent. Daarmee deden vooral de volumes het slechter dan analisten voorzagen.

 

Over de eerste negen maanden zakte de omzet met ruim 4 procent terug naar 36,3 miljard euro. De onderliggende omzetgroei kwam uit op 3,2 procent.

 

Unilever sloot woensdag 0,2 procent hoger op 30,30 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.