Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: vlakke omzetontwikkeling Wessanen

Beursblik: vlakke omzetontwikkeling Wessanen
23 okt 2014 om 13:34

Wessanen heeft over het derde kwartaal van dit jaar een vlakke omzet geboekt bij een eveneens vrijwel onveranderd winstcijfer nadat in de eerste jaarhelft nog een forse winststijging werd gerealiseerd. Dit is de gemiddelde verwachting van ABN AMRO en KBC Securities.

 

De marktvorsers van de twee banken rekenden gemiddeld op een omzet voor Wessanen van 128 miljoen euro voor het derde kwartaal, tegenover 127 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

 

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITE) steeg daarbij flink van minder dan 2 miljoen euro naar 5,7 miljoen euro.

 

KBC Securities was het meest optimistisch gestemde en voorziet een winststijging, die gedreven werd door kostenbesparingen.

 

Ook op divisie niveau houden de resultaten elkaar in evenwicht met een bescheiden groei voor Branded en licht lagere inkomsten voor ABC.

 

Outlook

Bij de halfjaarcijfers liet de producent van biologische en natuurlijke voeding weten voor 2014 te mikken op een stijging van het aangepast bedrijfsresultaat. In de tweede helft van het jaar zal het bedrijfsresultaat evenwel lager uitkomen dan in de eerste helft. 

 

Daarbij zal ABC dit jaar zwarte cijfers draaien, hoewel de tweede jaarhelft waarschijnlijk verlieslatend zal zijn. Naar verwachting van verschillende analisten zal Wessanen de Amerikaanse fabrikant van drinkzakjes willen verkopen, nadat het verkoopproces in het verleden al tot twee keer toe werd gestaakt. ABN AMRO verwacht dat ABC in het derde kwartaal een autonome omzetkrimp boekte van 4,0 procent.

 

Wessanen opent vrijdag voorbeurs de boeken. Donderdagmiddag noteerde het fonds op een rood Damrak 1,7 procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.