Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aarzelende start op Wall Street

Aarzelende start op Wall Street
22 okt 2014 om 13:31

Wall Street lijkt aarzelend van start te gaan na drie overtuigende sessies op rij. Ook in Europa doen de aandelenmarkten het rustig aan.

 

Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteerden rochting de klok van half twee rond de slotstanden van dinsdag. De dollar won vandaag weer aan kracht. Het valutapaar euro/dollar werd ruim een half procent lager verhandeld.

 

Voor vanmiddag staan de nodige macro-economische cijfers op de agenda. De meeste aandacht zal naar verwachting uitgaan naar het inflatiecijfer.

 

Verder staan er opnieuw een flink aantal bedrijfscijfers op de agenda. Inmiddels maakte Dow Chemical al bekend dat de resultaten in het afgelopen kwartaal flink stegen. De omzet profiteerde van prijsverhogingen en de winst werd opgekrikt door een lagere kostenbasis.

 

Dinsdag nabeurs meldde Yahoo een enorme winststijging in het derde kwartaal, die te danken was aan de beursgang van Alibaba. De omzet van de Amerikaanse internetgigant steeg in het derde kwartaal met 1 procent.

 

Dow Chemical koerst af op een 4 procent hogere opening en Yahoo schrijft vermoedelijk 3,5 procent aan beurswaarde bij.

 

Later vanmiddag volgen onder meer de cijfers van Boeing en GlaxoSmithKline nog. Nabeurs opent AT&T de boeken.

 

Slotstanden

De Dow Jones index sloot dinsdag 1,3 procent hoger op 16.614,81 punten. De breder samengestelde S&P500 index koerste 2,0 procent hoger op 1.941,58 punten en techbeurs Nasdaq won zelfs 2,4 procent op 4.419,48 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.