Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street op weg na overtuigend hoger slot

Wall Street op weg na overtuigend hoger slot
21 okt 2014 om 21:35

Wall Street heeft de winsten van maandag verder weten uit te bouwen. Circa een half uur voor het sluiten van de handel noteer de Dow Jones index 1,2 procent hoger op 16.592,09 punten. De breder samengestelde S&P500 index koerste 1,8 procent hoger op 1.937,87 punten en techbeurs Nasdaq won zelfs 2,3 procent op 4.414,24 punten.

 

Naast de aandelenmarkten had ook de olie- en goudprijs de wind in de rug en won de dollar verder aan kracht.

 

De verkoop van bestaande woningen bleek in september flink gestegen, na een dip in augustus. Ook steeg de gemiddelde verkoopprijs. "De Amerikaanse consument geeft blijkbaar weer veel uit en dat geeft de burger moed", aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG.

 

Buiten nieuws over de huizenmarkt was de macro-economische agenda leeg, waardoor beleggers zicht vooral richtten op de bedrijfscijfers. Deze resultaten waren wisselend. Zo deden bijvoorbeeld Apple en Texas Instruments goede zaken. De fabrikant van de iPhone koerste bijna 3 in het groen en de chipfabrikant won zelfs meer dan 5 procent. Ook uitzender Manpower had de wind in de rug na een stevige winststijging in het derde kwartaal en koerste ruim 3 procent hoger.

 

Tegenover deze koerswinsten stond een verlies voor McDonald’s van 0,7 procent. De winst van de hamburgerketen viel afgelopen kwartaal met 30 procent terug, mede als gevolg van een voedselschandaal in China. Coca-Cola leverde echter zelfs dik 6 procent in. De tegenvallende ontwikkelingen bij de frisdrankfabrikant noopten tot het verhogen van de kostenbesparingsprogramma’s.

 

Naast McDonald’s en Coca-Cola leed ook IMB opnieuw verlies. Big Blue leverde net geen 4 procent in na een oorwassing van 7 procent op maandag. De drie fondsen waren de enige in de Dow30 die lager koersten.

 

Ook woensdag staan weer de nodige bedrijfscijfers, waaronder die van Boeing en Dow Chemical, op de rol. Verder kijkt de markt uit naar de inflatiecijfers over september.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.