Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vopak en vakbonden lijnrecht tegenover elkaar

Vopak en vakbonden lijnrecht tegenover elkaar
21 okt 2014 om 15:11

De onderhandelingen tussen Vopak en de vakbonden over een nieuwe cao staan na de eerste ronde al op scherp nadat het tankopslagbedrijf een reorganisatie aankondigde. Dit stelden de vakbonden FNV Havens en CNV Vakmensen dinsdag in een persbericht.

 

"Niet alleen wil Vopak praten over versoberingen van de arbeidsvoorwaarden, het bedrijf kondigde gisteren tevens een reorganisatie aan", aldus de bonden.

 

De reorganisatie zal 200 van de 1.000 banen in Nederland kosten. Gedwongen ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten, aldus de bonden.

 

"Het worden zware tijden voor de medewerkers bij Vopak", zo voorspelde bestuurder Albert van Damme van CNV.

 

De bonden willen pas verder praten met Vopak als het opslagbedrijf een aantal toezeggingen doet met betrekking tot de cao-voorstellen.

 

"Het kan niet zo zijn dat we eerst alle punten van Vopak uit onderhandelen om dan vervolgens nul op het rekest te krijgen als het gaat om wat de medewerkers willen", aldus de bonden.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.