Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: koers Philips in zwaar weer

TA: koers Philips in zwaar weer
21 okt 2014 om 11:49

De koersdaling van Philips is maandag na rapportering van de kwartaalcijfers versneld en het aandeel nadert inmiddels cruciale steun.

Beleggers in Philips zaten de afgelopen weken in een achtbaan. Na de aankondiging in september van de opsplitsing van Philips in een tak verlichting en een tak gezondsheidstechnologie brak het aandeel met kracht uit het zijwaartse koerspatroon van de afgelopen maanden.

Vanaf begin oktober kwam het aandeel echter plotseling weer onder zware druk te staan, hetgeen leidde tot een dagverlies van bijna vier procent afgelopen maandag, na rapportering van de kwartaalcijfers.

In de nasleep van de kwartaalcijfers van maandag kwamen diverse analisten dinsdag met neerwaartse bijstellingen voor het fonds. Het aandeel was richting het midaguur met een verlies van ruim een procent op 21,05 euro de enige daler onder de hoofdfondsen.

Technisch heeft het aandeel met de neerwaartse doorbraak uit de trading range zware steun gebroken en het aandeel koerst af op cruciale steun rond 20,50 euro, gevormd door meerdere koersbodems in de eerste helft van 2013.

Bij een doorbraak van het steunniveau op 20,50 euro kan het aandeel verder zakken richting de steunzone rond 15 tot 16 euro.

 

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.