Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pas op de plaats voor mondiale staalproductie

Pas op de plaats voor mondiale staalproductie
21 okt 2014 om 15:02

De mondiale staalproductie is in september licht gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de World Steel Association.

 

In totaal wisten de 65 staal producerende landen in de afgelopen maand 134 miljoen ton staal te maken, een afname van 0,1 procent op jaarbasis. In augustus was er nog sprake van een productiestijging van 1,4 procent en in juli was dit 1,7 procent.

 

In China was de productie afgelopen maand met 67,5 miljoen ton gelijk aan een jaar eerder. In Japan werd er in september een half procent minder staal geproduceerd dan vorig jaar.

 

Duitsland zag de productie afnemen met 3,0 procent na een afname van 1,0 in augustus. Ook de meeste andere Europese landen zagen de productie dalen.

 

De Verenigde Staten boekten afgelopen maand een productiedaling van 0,1 procent op jaarbasis na een toename van bijna 3 procent in de voorgaande maand.

 

De bezettingsgraad van de 65 staal producerende landen daalde in september op jaarbasis met 2,6 procentpunt naar 76,1 procent. Op maandbasis nam de bezettingsgraad echter met 1,9 procentpunt toe.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.